REISraël #1: Voorbereid

REISraël #1: Voorbereid

27 juli 2019 0 Door Marcel

Nog even en dan ga ik naar Israël! Drie maandjes lang, “alleen”. Iedereen vraagt of ik het spannend vind. Nerveus? Nee. Opgewonden? Ja!

Je kunt zoveel over de Joden, Israël en noem maar op lezen, maar ik ga naar Israël om het te ervaren! Ik zal mij bevinden in Nes Ammim waar ik voornamelijk hotelwerkzaamheden zal verrichten. Daarnaast zal ik veel dingen leren over het land, de mensen en de cultuur. Vele gewoontes van de Joden die beschreven staan in de Bijbel worden nu nog gepraktiseerd, zoals: diverse etenswetten en vele feesten zoals de sabbat (zaterdag!) worden in ere gehouden.

Nes Ammim is een plaats van dialoog tussen verschillende geloven. De naam Nes Ammim betekent: Banier voor de volken. (Jesaja 11:10) Meer weten over Nes Ammim? Kijk op http://www.nesammim.nl/nes-ammim/

Ook wil ik gewoon werkervaring opdoen, even totaal iets anders. Ik heb verschillende takken gezien in de maatschappij, maar nog niet iets gevonden waar ik gelukkig van word. Na een paar opleidingen geprobeerd te hebben en een tijdje werk, weet ik beetje bij beetje wat ik wil doen. De bouwstenen komen wel een keer bij elkaar.

Nu ben ik bezig met de laatste puntjes op de “i” (van Israël) te zetten: mijn koffer inpakken, dingen bij elkaar rapen en afscheid nemen van mensen.

Ik streef ernaar wekelijks een bericht te plaatsen van dingen die ik heb beleefd. Wil je meldingen ontvangen van mijn berichten? Schrijf je dan in d.m.v. e-mail op computers rechts, tablets en telefoons onderaan de website.