REISraël 13: Voldaan

REISraël 13: Voldaan

21 oktober 2019 1 Door Marcel

Loofhuttenfeest is net achter de rug en Simchat Tora gaat starten, daarna zal het feestseizoen eindigen. Het was een drukke week in het hotel met vele gasten.

Deze week was een beetje anders dan de andere weken. De eerste regen viel deze week, de reacties hierop waren ook geweldig, het schoonmaken hierdoor niet zo. Ook werd het midden op de dag soms opeens super warm. Een piek van 38 graden Celsius was wel een klap in je gezicht als je naar buiten ging vanuit een kamer met airconditioning.

Ik had een vrije dag die ik samen met een andere vrijwilliger besteed had. We gingen met de trein naar Bet Shemesh. De plek waar de ark van het verbond naar terugkeerde toen hij meegenomen was door de Filistijnen. Ook hebben David en Goliath hier ergens gevochten.

We wilden eerst naar een museum, maar daarvoor moesten we blijkbaar reververen, dus gingen we door naar onze volgende bestemming. Ik wilde naar een druipsteengrot, het was alleen niet bereikbaar met openbaar vervoer, dus we hebben een uurtje moeten lopen. We kwamen door een grote plek waar ze aan het graven waren. Vervolgens zag de manager ons lopen en bracht ons naar de grot, dat scheelde een kwartier.

Na de grot zijn we naar een soort Madurodam gegaan, maar dan vol met gebouwen en plekken van Israël! Het was zo leuk om de plekken, die ik in het echt al had gezien, in het klein te zien. Aan het einde van de dag zijn we naar Hillsong Tel Aviv geweest.

Mijn laatste week is begonnen, daarna vertrek ik uit Israël en Nes Ammim. Deze week zal ik me een aantal dagen bevinden in de bekende en bijzondere stad: Jeruzalem.