REISraël #8: Uitgerust

REISraël #8: Uitgerust

16 september 2019 2 Door Marcel

Aangezien ik in mijn vorige blog heb laten weten dat ik veel dingen heb gedaan, had ik even tijd nodig om tot rust te komen. Even mijn hoofd leegmaken, maar mijn buik vol. (Met eten!) Ik begon de week met een dagje niks doen, ik was vrij, maar zo moe dat het me verstandig leek om mijn rust te pakken. Ik heb wel even de katten gevoerd.

De katten hier in Nes Ammim worden elke dag gevoerd, meestal krijgen ze brokken, maar soms ook overgebleven vlees van de vorige dag. De manier waarop dit wordt gedaan is super leuk. Je begint langzaam te klappen, een paar honderd meter van de plek waar ze gevoerd worden. De katten kennen dit signaal, ze gaan gevoerd worden! Al lopend, met de katten achter je aan, klap je zo nu en dan vijf keer. Tegen de tijd dat je bij de plek bent, heb je iets van 15 katten bij elkaar en kan je ze voeren. Dit heb ik nu al een paar keer gedaan.

Deze week begon voor mij het studieprogramma, dat hier wordt aangeboden voor de vrijwilligers, weer op gang te komen. Ik had een lezing over Shabbat en een studietrip naar Mazra’a en kreeg wat uitleg over de geschiedenis van deze plaats. Daarnaast kregen we nog een korte tour door Nes Ammim zelf. Om toch nog op mijn eigen houtje uit Nes Ammim te gaan, ben ik even naar Akko geweest om de Turkse markt te bekijken.

Ik heb me vooral beziggehouden met het werk, het leiden van Erev Shabbat (wat alle vrijwilligers wel eens moeten doen), contact met het thuisfront en de week werd geëindigd met een poolparty met barbeque.