REISraël #9: Aanschouwd

REISraël #9: Aanschouwd

23 september 2019 3 Door Marcel

Over de helft van mijn tijd is Israël, ik kan het merken. Langzamerhand kom ik bij het einde van de maand en dan heb ik er nog maar één te gaan!

Aangezien ik zoveel mogelijk wil doen in de tijd dat ik hier ben, heb ik gemerkt dat ik dat ook daadwerkelijk heb gedaan. Een dag was ik zo goed als vrij, maar moest ik om 16:00u bij een seminar zijn. Ik had dus geen tijd om ver weg te gaan, ik moest iets vinden dichtbij Nes Ammim. Ik kwam tot de conclusie dat ik het meeste wel gezien heb hier in het noorden van Israël. Met mijn tripjes die ik nog gepland heb, heb ik niet echt meer iets dat ik hier per se wil zien. Ik heb die vrije dag dus de tijd genomen om een beetje op te ruimen en met andere dingen bezig te zijn.

Ik begon de week met een gave hike in de Karmelgebergte. We hadden een geweldige uitzich vanuit grotten hoog in een berg. Daarna zijn we naar een bron geweest uit waar water uit een grot liep. Helemaal aan het einde van de tunnel was niets, maar het was het avontuur waard. Ik vind het nog steeds bijzonder om wilde koeien te zien, aangezien ze bij mij in Twente alleen maar achter de hekken rondbanjeren.

Deze maand ben ik wat meer in de housekeeping in plaats van het restaurant. Tijdens het schoonmaken van ons “House of Prayer and Study”, merkte ik dat de “Bodyflow”-groep, die te gast was bij ons hotel, de kerkzaal gebruiken voor hun bijzondere rituelen en wat erbij komt kijken. De hebben bijzondere zeepjes, geneesstenen en noem maar op.

Er was ook een zwerfhond, deze hond kwam zomaar tijdens onze maaltijd eraan wandelen. Hij had wel een halsband om, maar geen baasje. We wilden hem wegjagen, maar dat lukte niet. Toen iemand hem probeerde aan te raken, wilde hij bijten. We hebben de hondenvanger gebeld en die heeft de hond netjes verwijderd uit Nes Ammim.

De week werd afgesloten met een geweldige dag rondom het meer van Galilea. We zijn begonnen met het klimmen rond de berg Arbel. Later gingen we naar de berg van de zaligsprekingen van Jezus en een kerk in Kapernaüm. Vervolgens zijn we rond het meer gereden en hebben we een plek opgezocht bij de Jordaan. Er wordt gezegd dat Jezus hier zou zijn gedoopt, er werden dan ook veel mensen gedoopt op die plek. Het was een bijzonder gebeuren om te zien.

Volgende maand wil ik me bezighouden op plekken in het zuiden van Israël. Ik heb al een tijd in Jeruzalem gepland met een dagtrip naar de Dode Zee en omliggende plekken.