Vaag cadeau van de koning

Vaag cadeau van de koning

20 mei 2019 0 Door Marcel

Een rijke koning gaf gratis auto’s weg aan alle inwoners van het koninkrijk. Een van de burgers kreeg zo’n auto en die werd bij hem thuis geplaatst. Hij keek naar de auto en krijgt er een fijn gevoel van. Een tijd later heeft hij een slechte dag, alles zat tegen. Hij liep langs zijn auto en keek er weer naar. Hij werd opnieuw intens vrolijk. “Wat blijft het toch een mooie auto,“ zei hij en ging weer vrolijk verder met zijn dag.

Hem werd bij het ontvangen verteld dat de auto kon praten, net als de auto van de bekende serie Knight Rider, KITT. De auto zou hem kunnen helpen, maar hij wist niet hoe. De gebruiksaanwijzing was niet duidelijk genoeg, het was een oude gebruiksaanwijzing met woorden die hij niet snapte.

Er werden verschillende conferenties gegeven over deze auto. Duizenden mensen gingen ernaartoe, er werd verteld wat de auto allemaal kan. De burger besloot een kijkje te nemen. De auto stond op een draaiend plateau, maar er werd niet in gereden. Een van de presentatoren wilde het wel laten zien, maar had de sleutel niet. De andere presentator had wel een sleutel. “Soms moet je gewoon proberen,” zei hij. Hij draaide de sleutel om, maar er gebeurde niets. Toch werden er mooie praatjes gehouden en veel dingen beloofd. De omstanders keken elkaar verbaasd aan. “Waarom geeft de koning eigenlijk zo’n cadeau? Niemand weet hoe het precies werkt,” zei de ene. De ander zei: “Ik heb gehoord dat de gene die dicht bij de koning staan, het geheim weten.” Toen de conferentie voorbij was, ging de burger teleurgesteld naar huis.

Op een dag besloot hij ermee te willen gaan rijden, maar nog steeds wist hij niet hoe, ook had hij geen rijbewijs. Hij had wel een tegoedbon bij de auto gekregen om rijles te nemen, maar dat had hij nog niet gedaan. Hij wist niet waar hij rijles kon volgen. Hij wist wel bij wie, maar kon diegene nooit vinden. Men sprak wel vaak van de instructeur, hoe goed hij wel niet was. Er werd van hem gezegd dat hij een vriend van de koning was, maar niemand kon hem precies uitleggen wie hij was. Soms probeerden de mensen uit te leggen hoe hij de auto kon besturen, maar daar kwam hij niet ver mee. Dat kan zelfs gevaarlijk zijn! Hij had een echte leraar nodig, de instructeur waar zo vaak over gesproken wordt. Hij zegt: “Misschien kan hij ook uitleggen wat er in de gebruiksaanwijzing staat!”

Tot op de dag van vandaag is de burger op zoek naar de instructeur. Soms zag hij hem opeens langs hem heen lopen, maar toen hij omkeek, was hij nergens te bekennen. Hij heeft al vele verhalen van de instructeur gehoord, ook dingen die elkaar tegenspreken. Hij is benieuwd naar de persoon en het gebruik van de auto. Alles wil hij weten!